Chili sin carne

Portioner
5

Ingredienser

  • 1 pose
  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 squash
  • 1 lille dåse majs
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 3 dl vand
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili, finthakket og uden kerner
  • 1 spsk. oregano
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. kakao
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1/2 tsk. cayennepeber
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Ris
  • Guacamole
  • Salsa
  • Soya yoghurt
  • Frisk koriander

Opskrift

Løg, hvidløg, gulerod og bladselleri pilles, skrælles, skylles og kommes i en foodprocessor og hakkes fint.

Peberfrugt og squash skæres i tern, og vandet hældes fra majsene.

Hæld ligeledes vandet fra bønnerne, hvis du bruger dåsebønner, og lad dem dryppe af.

I en lille skål blandes oregano, spidskommen, koriander, kanel, kakao, paprika, peber, røget paprika og cayennepeber sammen.

Bland dem sammen for at gøre arbejdsgangen lettere og hurtigere inden du går i gang med gryderne.

Varm en stor gryde med lidt olivenolie til medium varme og svits squash, peberfrugt og majs et par minutter. Kom de svitsede grøntsager på en tallerken og stil til side. Kom lidt nyt olivenolie i gryden og svits de hakkede grøntsager et par minutter under omrøring.

Tilsæt krydderiblandingen og Anamma Vegofärs, svits lidt under omrøring og tilsæt tomatpuré og svits yderligere et minut.

Hæld vand og hakkede tomater i og lad retten stå og simre uden låg i 10 min.

Tilsæt de stegte grøntsager samt bønnerne og lad retten simre yderligere 5 min. 
Smag til med salt og peber.

Servér retten med ris, guacamole, salsa, soya yoghurt og frisk koriander.